Ana Sayfa Haberler AEV E BURS BAŞVURULARI EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAK

AEV E BURS BAŞVURULARI EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAK

AEV Genel Sekreteri Diker: “Burs müracaatları muhtemelen 15 Eylül’de başlayacak. İkinci ya da ek yerleştirmelerde yerleşen öğrencilerin de bursumuza müracaat etmesi için o tarihi bekliyoruz. Onlar da yerleştikten sonra sıralamasını yapıyoruz. Ekim ayında da burs vermeye başlıyoruz.”

Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Diker, Afyonşehir gazetesi sahibi Hakan Dilek’i ziyaret ederek, vakıf çalışmalarına verdiği katkılardan dolayı plaket takdim etti. Afyon Eğitim Vakfı’nın Afyon nüfusuna kayıtlı veya Afyon doğumlu öğrencilere bursu verdiğini belirten Diker, başvuruların internet üzerinden yapıldığını belirterek, şu bilgileri aktardı:

BURS ALMA ŞARTLARI

“Burs sıralamasına girebilmek için ailenin sosyo-ekonomik durumuyla beraber öğrencinin başarısı da bir puan getirdiği için öğrencilerimizin çoğu hukukta, tıpta, mühendislikte okuyan yüksek profildeki öğrencilerden oluşuyor. Ailenin gelir durumuna, evinin kira olup olmadığına bakıyoruz.” AEV’in geçen eğitim döneminde 850 öğrenciye burs verdiğini, bu yıl bu sayıyı bine çıkaracaklarını belirten Diker, “Burs müracaatları muhtemelen 15 Eylül’de başlayacak. İkinci ya da ek yerleştirmelerde yerleşen öğrencilerin de bursumuza müracaat etmesi için o tarihi bekliyoruz. Onlar da yerleştikten sonra sıralamasını yapıyoruz. Ekim ayında da burs vermeye başlıyoruz” ifadesini kullandı.